Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Marie Løvbjerg

Marie Løvbjerg

Advokat
Horten
Hellerup
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Marie er specialiseret i konkurrence- og statsstøtteret. Hun har tidligere været ansat i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og adskiller sig derfor ved at have praktisk erfaring fra en konkurrenceretlig tilsynsmyndighed. Læs mere om Maries baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Marie er uddannet som jurist i 2010 fra Syddansk Universitet og fik sin beskikkelse som advokat i 2015. Derudover har Marie en post graduate i konkurrenceøkonomi fra Kings College i London. Hun har siden 2010 arbejdet indgående med alle juridiske problemstillinger inden for konkurrence- og statsstøtteret.


Erfaring

Marie har været ansat ved Horten Advokatpartnerselskab siden 2013 og er en del af advokatfirmaets afdeling for Offentlig Regulering. Inden da var Marie ansat i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (2010-2013).


Praktisk erfaring fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Gennem sin ansættelse i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har Marie fået indsigt i, hvordan fusionssager og sager om overtrædelse af konkurrencereglerne behandles ved de danske konkurrencemyndigheder. Derudover har Marie været med til at tilrettelægge og gennemføre kontrolundersøgelser (såkaldte “dawn raids”).


Marie har desuden indgående kendskab til myndighedsarbejdet med konkurrencepolitik og konkurrencemyndighedernes samarbejde på tværs af de europæiske lande samt med Europa-Kommissionen. Den indsigt bruger Marie, når hun rådgiver klienter i forbindelse med sager, som involverer de danske konkurrencemyndigheder eller Europa-Kommissionen.


CV

 • Advokat – Horten (2015 – )
 • Advokatfuldmægtig – Horten (2013 – 2015)
 • Intern jurist – Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen (2010 – 2013)


Undervisning

Marie underviser desuden ofte i konkurrence- og statsstøtteret på kommercielle kurser, blandt andet for JUC og en række brancheorganisationer.

Tidligere opgaver og referencer

Marie rådgiver virksomheder, offentlige organisationer og brancheforeninger om alle aspekter af konkurrence- og statsstøtteret. Marie har blandt andet været med til at:


 • Føre sager om overtrædelse af konkurrencereglerne, som undersøges ved konkurrencemyndighederne såvel som sager ved de almindelige domstole.
 • Anmeldelse og godkendelse af fusioner ved de danske konkurrencemyndigheder og ved Europa-Kommissionen.
 • Sager om strafferetlige sanktioner som følge af overtrædelse af konkurrencereglerne.
 • Ansøgning om straflempelse i forbindelse med kartelsager.
 • Gennemgang og sikring af, at virksomheder og offentlige organisationers praksis er i overensstemmelse med konkurrence- og statsstøttereglerne.
 • Forhandlerkontrakter i forbindelse med selektive distributionssystemer, hvor forhandlere skal leve op til krav fastsat af leverandøren.
 • Vurdering af konkurrencebegrænsende klausuler i forhandleraftaler.
 • Udarbejdelse af complianceprogrammer samt undervisning af medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer.
 • Dawn Raid-beredskab til sikring af, at virksomhed og medarbejdere ved, hvordan man bør forholde sig, hvis konkurrencemyndighederne kommer på uanmeldt kontrolbesøg.
 • E-learning om relevante dele af konkurrence- og statsstøttereglerne tilpasset den enkelte virksomhed, offentlige organisation eller brancheforening.
 • Anmeldelse og registrering af statsstøtte.
 • Retssager om ulovlig statsstøtte.

Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning

Seneste artikler udgivet af Marie

Kommissionen: Sådan skal ulovlig statsstøtte tilbage­betales
Horten logo
Kommissionen: Sådan skal ulovlig statsstøtte tilbage­betales
07/08/2019
Konkurrenceret
Ret til fortrolighed under dawn raids – hvad skal du vide?
Horten logo
Ret til fortrolighed under dawn raids – hvad skal du vide?
26/03/2019
Konkurrenceret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted