Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Malene Graff

Malene Graff

Specialistadvokat
Horten
Hellerup
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Malene er specialiseret inden for offentlig ret og offentlig-privat samarbejde. Hun har mere end 17 års erfaring fra ansættelser i både det offentlige og det private. Hun har således erfaring fra begge sider af bordet. Læs mere om Malenes baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Malene er uddannet fra Aarhus Universitet i 2002 og er specialiseret i offentligret og offentlig-privat samarbejde.


Erfaring

Malene rådgiver primært om kommunal- og forvaltningsret offentlig-privat samarbejde og om selskaber ejet helt eller delvist af offentlige myndigheder. Malene rådgiver også ofte om energi- og forsyningsret samt socialretlige emner.


Malene har tidligere arbejdet for Det Sociale nævn samt Indenrigs- og Sundhedsministeriets kommunalretsafdeling, og hun har således erfaring både fra den offentlige og den private side af skrivebordet.


Fra sine ansættelser i Det Sociale nævn og i Indenrigs- og Sundhedsministeriet har Malene opnået indgående kendskab til arbejds- og beslutningsgangene i det offentlige, herunder hvordan juraen fungerer i en politisk kontekst. Hun har samtidig fået stor erfaring med behandlingen af kommunale afgørelser og hvordan det offentlige fungerer som tilsynsmyndighed.


Under sin ansættelse i Dansk Erhverv rådgav Malene erhvervslivet om offentligret og offentlig-privat samarbejde, og oplevede i den forbindelse fordelene ved at kende det offentlige system indefra og kunne give hurtige og klare svar, når en virksomhed oplever problemer i samarbejdet med det offentlige.


Malene har som rådgiver fokus på at kommunikere kortfattet og præcist. Hun lægger vægt på, at rådgivningen skal være proaktiv og værdiskabende for klienten.


CV

  • Advokat – Horten (2017 – )
  • Advokat – Dansk Erhverv 2016 – 2017)
  • Advokat – Horten (2008 – 2016)
  • Jurist – Indenrigs- og Sundhedsministeriet (2004 – 2008)
  • Jurist – Statsamtet, Det Sociale Nævn (2003 – 2004)


Undervisning

Malene underviser tit – både i regi af Horten og hos klienter – i alle emner vedrører offentligret og offentlig-privat samarbejde.


Udgivelser

Malene er jævnligt forfatter til artikler i Hortens magasin “Ret & Indsigt”.

Tidligere opgaver og referencer

Malene rådgiver både offentlige myndigheder og private virksomheder inden for kommunalretlige emner og OPS. Dette kan fx være i spørgsmål om indgåelse af samarbejdsaftaler og kontrakter med en offentlig myndighed, offentlig-privat samarbejde i regi af et fælles selskab, grænserne for offentlig erhvervsaktivitet, herunder kommunalfuldmagtsreglerne, og spørgsmål om aktindsigt/fortrolighed.


Hun har blandet andet været med til at rådgive i sager om:


  • Etablering og stiftelse af selskaber med offentligt og privat ejerskab, fx vedrørende madproduktion og eksport af know-how
  • Udarbejdelse af samarbejdsaftaler og kontrakter mellem private og offentlige myndigheder, fx aftaler om afholdelse af store arrangementer, events, støtte, sponsorater mv.
  • Bistand i aktindsigtssager, herunder i kobling med fortrolighedsklausuler og spørgsmål om forretningshemmeligheder og indsigt i priser.
  • Vurdering af det offentliges retlige muligheder for at varetage erhvervsaktivitet, hvor der også er et privat marked.


Af konkrete sager kan nævnes, at Malene fx har ydet rådgivning af fem kommuner, tre regioner og staten om hjemmelsgrundlag og samarbejdskonstruktion i forbindelse med Danmarks bud på Tour de France, ligesom hun har bistået en lang række forsyningsselskaber i sager om aktindsigt i oplysninger om forsyningernes samhandel med private.


Malene yder navnlig rådgivning til kommuner, offentligt ejede selskaber og private selskaber, der samarbejder med det offentlige. Hun har blandt andet ydet rådgivning til DI, Det Danske Madhus og leverandører på plejeområdet.

Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning

Seneste artikler udgivet af Malene

Ny udtalelse fra ombudsmanden om miljø­oplysninger
Horten logo
Ny udtalelse fra ombudsmanden om miljø­oplysninger
09/03/2020
Offentlig ret
Her er seneste praksis om aktindsigt – oktober 2019
Horten logo
Her er seneste praksis om aktindsigt – oktober 2019
06/11/2019
Offentlig ret
Justering af praksis om kom­muners engagement i vandrer­hjem
Horten logo
Justering af praksis om kom­muners engagement i vandrer­hjem
22/10/2019
Offentlig ret
Delvist afslag på aktindsigt i leverandør­oplysninger stadfæstet
Horten logo
Delvist afslag på aktindsigt i leverandør­oplysninger stadfæstet
09/04/2019
Offentlig ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted