Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Asbjørn Godsk Fallesen
Juridisk specialist

Asbjørn Godsk Fallesen

Advokat & Partner
Honoré, Fallesen og Andersen
Herlev
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Asbjørn er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Asbjørn har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Asbjørn er ekspert i konkurrencereglerne og de statsstøtteretlige regler. Asbjørn har rådgivet inden for disse områder i en række af Danmarks mest anerkendte virksomheder og advokatfirmaer, og Asbjørn har bistået med en række af de største og mest komplekse sager inden for begge retsområder.
Baggrund

Asbjørn er uddannet cand. jur fra Syddansk Universitet i 2010 og har været beskikket som advokat siden 2014.


Erfaring

Statsstøtteret

Asbjørn har omfattende erfaring med statsstøtteret og har bistået med flere af de højest profilerede sager i Danmark. Asbjørn yder rådgivning om alle dele af statsstøttereglerne, både til offentlige myndigheder såsom kommuner og styrelser og til offentlige, halvoffentlige og private virksomheder.


For offentlige og halvoffentlige klienter rådgiver Asbjørn eksempelvis om støtteordninger og individuel støtte (herunder anmeldelse til EU-Kommissionen og gruppefritagelse), offentlig erhvervsvirksomhed, privatiseringer og offentlige ejendomssalg samt offentlig-private samarbejder. For private klienter rådgiver Asbjørn eksempelvis om udarbejdelse af støtteansøgninger, overholdelse af krav i støttetilsagn og samhandel/samarbejde med det offentlige. Asbjørn bistår desuden alle typer af klienter i forbindelse med statsstøtte-klagesager, herunder også statsstøtte-erstatningssager og andre typer af statsstøttesager ved domstolene.


Konkurrenceret

Asbjørn har arbejdet med nogle af de mest værdifulde, omfangsrige og juridisk komplekse sager i Danmark. Asbjørn har eksempelvis bistået med den største konkurrence-erstatningssag i dansk historie.


Asbjørn har særligt indgående indsigt i reglerne for dominerende virksomheder, men rådgiver om alle dele af konkurrencereglerne, herunder:


  • Reglerne for leverandør- og forhandleraftaler (f.eks. om bindende videresalgspriser og mindstepriser, eksklusivt køb og salg, begrænsninger af online-salg, selektive distributionssystemer, konkurrenceklausuler m.v.)
  • Reglerne for samarbejde mellem konkurrenter (f.eks. om priskoordinering, markedsopdeling, budkoordinering, konsortiesamarbejder, informationsudveksling og brancheorganisationers regler)
  • Reglerne for dominerende virksomheder (f.eks. om urimeligt høje priser, predatory pricing, dominerende virksomheders rabatter, eksklusivitetsaftaler, leveringsnægtelse og margin squeeze samt bundling og tying)


Asbjørn bistår også med alle former for konkurrencesager ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, SØIK, EU-Kommissionen og domstolene. Asbjørn bistår herunder også med konkurrenceretlige erstatningssager og konkurrenceretlige straffesager.


Asbjørn har desuden bistået en lang række virksomheder med konkurrenceretlig compliance og har herunder udarbejdet compliance-programmer og gennemført compliance-træning af medarbejdere.


Energibranchen

Asbjørn har arbejdet intensivt med energibranchen. Ud over sit arbejde i Ørsteds juridiske tjeneste har Asbjørn også arbejdet med Danmarks største konkurrencesager omkring energimarkedet.


Asbjørn har derfor et meget omfattende kendskab til energimarkedet, herunder både reguleringen af elmarkederne i Danmark og udlandet, mekanismerne på de nordiske elbørser, de kommercielle forhold på energimarkederne i Europa og tekniske forhold ved elproduktion og –distribution.


CV

  • Advokat og partner – Honoré & Fallesen Advokatfirma (2019 – )
  • Senioradvokat – Bech-Bruun Advokatfirma (2016-2019)
  • Advokat – Bech-Bruun Advokatfirma (2016-2016)
  • Advokat – Plesner Advokatpartnerselskab (2014-2016)
  • Advokatfuldmægtig (udstationeret) – DONG Energy A/S (2012-2013)
  • Advokatfuldmægtig – Plesner Advokatpartnerselskab (2011-2013)
Asbjørn kan bl.a. hjælpe dig med
Konkurrenceretlige forhold
Sager ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Statsstøtte
Konkurrenceretlige erstatningssager
Regler for samarbejde mellem konkurrenter
Praktiske info om Asbjørn
Fagområder
Konkurrenceret
EU-ret
Brancheerfaring
Energi og forsyning
Offentlig - Statslig
Geografi
Hovedstaden
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Byretten
Uddannelse
Cand.jur, Syddansk Universitet, 2010
Kontakt Asbjørn
Kontakt Asbjørn gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted