Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Anja Staugaard Jensen
Juridisk specialist

Anja Staugaard Jensen

Advokat & Partner
Anja Staugaard Advokatfirma
København K
Kontakt via e-mail
Kontakt via telefon
Verificeret af Jurainfo Anja er en af Jurainfos nøje udvalgte og verificerede juridiske specialister. Det betyder, at du kan være sikker på at få kompetent juridisk vejledning, da Anja har fuldført et gennemgående baggrundstjek foretaget af Jurainfo.
Anja er specialiseret inden for ansættelsesret og har arbejdet med området i 20 år. Hun har været tilknyttet flere af landets største advokathuse og har bl.a. indgående erfaring med at udtænke, strukturere og udforme bonus- og incitamentsordninger for virksomheder. Læs mere om Anjas baggrund og erfaring nedenfor.
Baggrund

Anja er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2000 og er specialiseret indenfor ansættelsesret; herunder alle former for bonus- og incitamentsordninger. Anja har siden 2000 arbejdet i advokatbranchen inden for dette speciale og har derfor et meget indgående kendskab til alle relevante problemstillinger – og ikke mindst mulige løsninger på problemstillinger.


Erfaring


Ansættelsesret

Anja er specialiseret indenfor ansættelsesret og bonus- og incitamentsordninger og var som ansat i Kromann Reumert med til at starte den københavnske afdeling for arbejds- og ansættelsesret op. Fra 2010 til 2019 var Anja leder af Accuras afdeling for arbejds- og ansættelsesret.


Kommerciel baggrund

Anja har meget lang erfaring med at løse de problemer, der kan opstå i ansættelsesforholdet og lægger meget stor vægt på, at løsninger skal passe til den enkelte virksomhed og dens værdier samt være bæredygtig både kommercielt og juridisk. Anja har arbejdet med alle typer virksomheder; lige fra start-ups til børsnoterede virksomheder og både danske og internationale virksomheder. Anja er skarp og effektiv og får normalt løst problemerne. Anja har ligeledes meget lang erfaring med at udtænke, strukturere og udforme bonus- og incitamentsordninger for virksomheder, og Anja hjælpe ofte også med selve implementeringen i virksomheden f.eks. ved undervisning af ledere.


CV

 • Indehaver og advokat i Anja Staugaard Advokatfirma (2019 – )
 • Equity Partner og leder af Accura’s afdeling for arbejds- og ansættelsesret (2010-2019)
 • Associeret Partner – Rønne & Lundgren arbejds- og ansættelsesret (2008 – 2010)
 • Advokat – Kromann Reumert arbejds- og ansættelsesret (2003- 2008)
 • Advokatfuldmægtig – Kromann Reumert arbejds- og ansættelsesret (2000-2003)


Undervisning

Anja har meget stor erfaring som underviser. Hun har undervist på advokatfuldmægtiguddannelsen og været medlem af Advokatsamfundets fagudvalg om uddannelse. Hun har undervist hos en lang række forskellige kursusudbydere herunder Advokaternes HR, Insight Events, Danske Advokater, Dansk HR mv. Anja har endvidere undervist virksomheder og fagforbund i skræddersyede kursus og workshops.


Udgivelser

Anja udgav i 2014 sammen med Lise Lauridsen bogen Ejeraftaler med medarbejderaktionærer, der udkom i en ny revideret udgave i oktober 2019. Anja har endvidere skrevet artikler om ansættelsesret og bonusordninger i forskellige faglige tidsskrifter.

Tidligere opgaver og referencer

Anja rådgiver alle typer af virksomheder, lige fra startups til børsnoterede virksomheder organisationer indenfor alle områder af arbejds- og ansættelsesret samt bonus- og incitamentsordninger.


Anja har bl.a. bistået/ bistår løbende:


 • Anja fungerer som en ekstern HR-afdeling for en lang række virksomheder, der enten ikke har en HR-afdeling i Danmark eller som støtte og sparringspartner for HR-direktører og HR-partnere.
 • Anja har som partner i Accura været involveret i en meget lang række transaktioner og virksomhedsoverdragelser og har stor erfaring med alle aspekter af sådanne processer, herunder udarbejdelse af nye incitamentsordninger (eller tilpasning af eksisterende ordninger), forhandling af og udarbejdelse af direktørkontrakter og andre kontrakter med ledende medarbejdere.
 • En stor dansk industrivirksomhed, der ønskede en omlægning og ensretning af lønforhold; herunder ensretning af politikkerne for overarbejder, provisionsordninger og bonusordning. Anja deltog i hele processen, herunder udformning af strategien, forhandling med medarbejderrepræsentanter, udarbejdelse af nye dokumenter og undervisning af alle ledere.
 • En stor international kapitalfond med udarbejdelse af ansættelseskontrakter med konkurrence- og kundeklausuler samt bonusordning baseret på carry-points.
 • En velgørende organisation med en innovativ bonusordning, hvor bonussen var udvikling og uddannelse og ikke kolde kontanter.
 • En warrantordning for alle medarbejdere i en startupvirksomhed; hvor Anja hjalp med alle dele af projektet.
 • Rådgivning af en stor dansk detailvirksomhed, der havde modtaget konfliktvarsel fra et fagforbund.
 • En stor international medicinalkoncern i forbindelse med opkøb af en international virksomhed med selskaber i en lang række lande, hvor Anja koordinerede rådgivningen for advokater i de relevante jurisdiktioner og processen for virksomhedsoverdragelse af alle medarbejderne samt den efterfølgende ensretning af vilkår i hele koncernen.
 • En mellemstor virksomhed med planlægningen og gennemførelsen af en større afskedigelsesrunde; hvor Anja hjalp med alle forhold, herunder identifikation af udvælgelseskriterier, udvælgelsen, overvejelse af risici, planlægning af processen, udarbejdelse af opsigelser og fratrædelsesaftaler.

Anja kan bl.a. hjælpe dig med
Udarbejdelse af fratrædelsesaftaler (herunder massefyringer)
Alle former for bonus- og incitamentsordninger
Konflikter inden for ansættelsesretten
Udtænke og strukturere medarbejderpolitikker
Rådgivning af start-ups
Medarbejderes rettigheder ved opkøb el. frasalg af virksomhed
Praktiske info om Anja
Fagområder
Ansættelses- og arbejdsret
Geografi
Hovedstaden
Sprog
Dansk
Engelsk
Møderet
Byretten
Uddannelse
Cand.jur, Aarhus Universitet, 2000
Kontakt Anja
Kontakt Anja gennem Jurainfo og få en indledende og uforpligtende vurdering af din sag - Uden beregning.
E-mail
Telefon
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted