]]>

Konference

Forvaltningskonferencen 2024

Hvad rammer den offentlige sektor i morgen? Kom til debat uden filter, når vi stiller skarpt på nye politiske signaler og forventninger til den offentlige sektor i en tid, hvor kunstig intelligens og afbureaukratisering banker på.

Startdatoer

10/02-22
København S
Afholdt
25/04-24
København S

Varighed

09:00-16:00

Pris

4.500 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvad handler konferencen om?

Vær med, når vi dykker ned i essensen af morgendagens forvaltning: Hvad betyder meldinger om afbureaukratisering, digitalisering og kunstig intelligens for den offentlige administration, når man samtidig kan føle sig alene og står i arbejde og udfordringer til halsen?

Gå ikke glip af ’Forvaltningskonferencen 2024’. Stedet, hvor politikere og embedsmænd mødes i et uformelt forum og taler lige ud af posen – uden filter. 

I år sætter vi fokus på en række højaktuelle temaer og ser på de udfordringer og forventninger, embedsværket står over for akkurat nu. For hvad rammer embedsværket i morgen? Blæser der nye politiske vinde i den offentlige sektor? Og hvilke greb er nødvendige for at flytte os ind i fremtiden? 

Morgendagens offentlige forvaltning

Hvad sker der, når kunstig intelligens bliver en fast kollega på embedsgangen? Få indblik i, hvordan vi kan udnytte mulighederne og samtidig undgå at løbe ind i seriøse etiske og datamæssige problemer.

Hvordan løser vi de vilde politiske problemer? 

Hvordan kan vi tage hul på de mest komplekse udfordringer i dagens politiske arena? Borgerne har stadig større forventninger til den offentlige administration og den service, de modtager. Meget kalder på mere frisætning, hurtigere og fladere beslutningsgange, skarpere prioriteringer og god ledelse.

Bag facaden: et embedsværk mellem tiltrækning og kaos

At være tæt på de afgørende politiske beslutninger har stadig stor tiltrækningskraft. Men det er samtidig indgang til en verden af kaos og et enormt tidspres, som gør det svært at levere kvalitet og give beslutningstagere de gode input og det rette modspil. Hvordan rummer vi det ’hele menneske’ med plads til familieliv og personlig udvikling?

Vær med, når vi udforsker strategier for afbureaukratisering, ser på den stigende rolle, som digitalisering og kunstig intelligens får, og afdækker mulighederne for frisætning af ressourcer. 

På konferencen bliver du guidet igennem debatter og indlæg af de erfarne moderatorer Claes Nilas og Mette Østergaard.

Hvem er ’Forvaltningskonferencen 2024’ relevant for?

Du er selvskrevet til at deltage, hvis du er embedsmand i staten, en region eller en kommune. Temaerne er relevante både for medarbejdere og ledere.

3 for 2-rabat

Tilmeld jer 3 kolleger, og betal kun for 2, når I tilmelder jer samtidigt til og med 31. marts 2024. 

Når I har tilmeldt jer, skal I skrive til Karin Rasmussen på kir@djoef.dk for at få rabatten. Husk at angive arbejdspladsen og alle navne i mailen.

 

Vælg startdato

Program

  • Kl. 8.45

    Tjek ind
  • Kl. 9.00

    Velkommen ved Claes Nilas
  • Kl. 9.10

    Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye åbner konferencen
  • Kl. 9.35

    Tema 1: Den innovative og driftssikre embedsmand

    På konferencens første tema får du perspektiver på, hvordan embedsmænd kan udvikle og innovere i samspillet med omverdenen, men inden for et driftssikkert beslutningshierarki.

    Du kan høre en debat om, hvordan samspillet mellem den driftssikre og den innovative embedsmand kan folde sig ud og sikre en langsigtet samfundsudvikling.

    Den driftssikre embedsmand kender det politiske landskab, lever op til politikernes forventninger og har embedsmandsdyderne på rygraden. Den innovative har selvstændige idéer, motiverer, er anderledes, griber medarbejderpleje an på nye måder, dyrker nye fagligheder, baserer sig på tillidsbaseret ledelse og gør sig fri af nulfejlskulturen.

    I debatten kan du møde:

    • Ulla Tørnæs, medlem af Folketinget, Venstre, fhv. minister
    • Jakob Næsager, Børne- og Ungdomsborgmester i København, Det Konservative Folkeparti
    • Martin Lidegaard, medlem af Folketinget, Radikale Venstre, fhv. minister
    • Lennart Damsbo-Andersen, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet
  • Kl. 10.50

    Formiddagspause
  • Kl. 11.00

    Tema 2: Hvordan kommer vi væk fra dag til dag-politik?

    På konferencens andet tema får du indsigt i, hvordan vi kan ændre dag til dag-politikken og imødekomme behovet for en fremsynet samfundsudvikling med langsigtede reformer.

    Derefter kan du høre debat om, hvordan vi skaber rum til at adressere de grundlæggende strukturproblemer i samfundet, der presser sig på som fx den demografiske udvikling, manglen på arbejdskraft inden for en række sektorområder, klimaudfordringen med opfyldelse af verdensmålene og mange flere.

    Hvordan kommer vi væk fra politik, der drejer sig om konflikter og det taktiske spil, og hen mod de langsigtede perspektiver og løsninger? Er det en ny nordisk velfærdsreform med plads til både de skæve, de unge usikre, de ældre, der har behov for individuel pleje, og alle andre, der er brug for?

    I debatten kan du møde:

    • Stig Henneberg, kommunaldirektør, Frederiksberg Kommune
    • Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet
  • Kl. 12.15

    Frokost
  • Kl. 13.10

    Tema 3: Borgeren, det offentlige og den digitale revolution

    Konferencens tredje tema ser nærmere på, hvor den offentlige forvaltning står i den digitale revolution i samfundet. Vi starter med et forskeroplæg af lektor Hanne Marie Motzfeldt fra Center for informations- og innovationsret, Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Hun fortæller om, hvordan det juridiske arbejde er under pres med digitalisering af sagsbehandling. Du får også eksempler på offentlige forvaltninger, der har ændret praksis i mødet med borgeren og har fundet smartere måder at organisere arbejdet på, nu hvor nogle processer bliver digitale.

    Vi debattere, hvad der skal til for at:

    • indfri høje faglige og kvalitative forventninger fra den stærke borger
    • forstå forskellige typer af borgeres forventninger og ønsker til det offentlige
    • gå fra standardydelser til individuel behandling i en mere agil og omstillingsparat offentlig administration
    • levere ny kommunikation og nye muligheder for digital interaktion med det offentlige.

    I debatten kan du møde:

    • Emilie Loiborg, Advokatfuldmægtig, HORTEN
    • Christian Lützen, direktør, Nævnenes Hus, Erhvervsministeriet
    • Ingeborg Gade, direktør, Ankestyrelsen
  • Kl. 14.15

    Eftermiddagspause
  • Kl. 14.35

    Tema 4: Organiseringen af den perfekte (offentlige) arbejdsplads

    På konferencens sidste tema får du indblik i, hvordan måden, de offentlige organisationer organiserer og udvikler sig på, kan få betydning for deres evne til at tiltrække dygtige medarbejdere. Der er et stigende behov for, at de offentlige organisationer er åbne for nye idéer og strømninger, så de fortsætter med at være attraktive arbejdspladser for kommende generationer.

    Ph.d. Lise Dahl Arvedsen lægger for med perspektiver på fremtidens offentlige arbejdsplads og generelle tendenser i tiden for måden at organisere sig på, arbejde på og lede på. Dernæst bliver du præsenteret for eksempler på offentlige arbejdspladser, der har arbejdet på forskellige måder med organisering, både de fysiske rammer, men også beslutningskraften, der er decentraliseret og flyttet ud i organisationen.

    Vi debatterer, hvordan vi:

    • gør de offentlige arbejdspladser attraktive, særligt for unge
    • bruger de gode erfaringer fra hjemsendelse og hjemmearbejde på arbejdspladsen
    • imødekommer forventningerne til en større work-life-balance fra moderne embedsmænd
    • tilbyder forskellige former for ansættelser og mulighed for diversitet.

    I debatten kan du møde:

    • Lise Dahl Arvedsen, forsker i virtuel og hybridledelse, samt partner hos Augmenti
    • Mette Aagaard, udviklingschef, Slagelse Kommune
    • Thea Marie Dam, centerchef, Bygningsstyrelsen
    • Adrian Lloyd Hughes, journalist
  • Kl. 15.55

    Moderatorerne runder dagen af
  • Kl. 16.00

    Tak for i dag
  • Hvem er oplægsholdere?

    Mattias Tesfaye

    Mattias Tesfaye
    Udlændinge- og integrationsminister

    Mattias er udlændinge- og integrationsminister, medlem af Socialdemokraterne, som han siden Folketingsvalget i 2015 har repræsenteret i Folketinget. Han er forfatter til flere bøger og uddannet murer.

    Fotograf: Steen Brogaard

    Ulla Tørnæs

    Ulla Tørnæs
    Medlem af Folketinget, Venstre, fhv. minister

    Ulla er bl.a. forsknings- og uddannelsesordfører valgt for Venstre. Hun er tidligere undervisningsminister, uddannelses- og forskningsminister, minister for udviklingsbistand og minister for udviklingssamarbejde. Hun har flere års erfaring fra Folketinget og Europa-Parlamentet. Hun er uddannet erhvervssproglig korrespondent 

    Fotograf: Steen Brogaard

    Jakob Næsager

    Jakob Næsager
    Børne- og Ungdomsborgmester, København

    Martin Lidegaard

    Martin Lidegaard
    Medlem af Folketinget, politisk leder for Radikale Venstre, fhv. minister

    Martin er partileder og MF for Radikale Venstre og fhv. formand for Det Udenrigspolitiske Nævn og udenrigsminister samt klima-, energi- og bygningsminister. Derudover medstifter og arbejdende formand for Danmarks grønne tænketank, CONCITO. Han er uddannet cand.comm. og har tidligere arbejdet som informationschef og kommunikationsrådgiver.

    Foto: Marie Hald

    Lennart Damsbo-Andersen

    Lennart Damsbo-Andersen
    Medlem af Folketinget , Socialdemokratiet

    Lennart er næstformand for socialdemokratiets folketingsgruppe samt medlem af en bred vifte af udvalg. Han blev valgt ind i folketinget første gang i 2007. Tidligere har han blandt andet været borgmester i Nysted Kommune.

    Lennart er uddannet tømrer.

    Fotograf: Steen Brogaard

    Stig Henneberg

    Stig Henneberg
    Departementschef i Økonomiministeriet

    Stig har mange års erfaring med styring og ledelse i den offentlige sektor fra både den kommunale verden og centraladministrationen. Fra 2020-2023 kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune. Siden 1. august 2023 departementschef i Økonomiministeriet. Han har tidligere været embedsmand i Statsministeriet og Finansministeriet - senest som afdelingschef med ansvar for offentlig udgiftspolitik. Han har desuden været partner i en privat rådgivervirksomhed og ekstern lektor i offentlig forvaltning.

    Rane Willerslev

    Rane Willerslev
    Direktør, Nationalmuseet

    Rane har været direktør for nationalmuseet siden 2017, hvor han har stået i spidsen for en række forandringer. Rane er professor i socialantropologi og har en ph.d fra University of Cambridge samt en kandidatgrad i visuel antropology fra University of Manchester. Rane er forfatter til en række bøger, blandt andet ’Tænk vildt – det er guddommeligt at fejle’ og senest ’Ekspeditioner – fra tundraen til savannen'.

    Fotograf: Rune Clausen

    Emilie Loiborg

    Emilie Loiborg
    Advokat, Horten

    Emilie har omfattende erfaring med at rådgive om problemstillinger inden for både forvaltningsretten og persondataretten – og særligt om samspillet mellem de to regelsæt i den digitale forvaltning. Emilie har tidligere været ansat i Justitsministeriets lovafdeling, hvor hun bl.a. har været medlem af det stående udvalg for digitalisering og mødt som national ekspert i Europarådets arbejdsgruppe om kunstig intelligens (CAHAI). Emilie har været sekretær for Dataetisk Råd og fx arbejdet med dataetiske problemstillinger ved den nye smitte-stop-app og samkøring af data i den offentlige forvaltning.
    Christian Lützen

    Christian Lützen
    Direktør i Nævnenes Hus, Erhvervsministeriet

    Christian Lützen er direktør i Nævnenes Hus. Han har tidligere været ministersekretær og kontorchef på udlændingeområdet. Han har også været afdelingschef i By, Bolig og Landdistriktsministeriet. Han er uddannet cand.jur. Christian tiltræder pr. 1. marts 2023 som direktør i Toldstyrelsen.
    Ingeborg Gade

    Ingeborg Gade
    Direktør i Ankestyrelsen

    Ingeborg Gade er direktør i Ankestyrelsen. Hun har tidligere bl.a. været underdirektør i Skat, vicestatsadvokat hos Rigsadvokaten samt fuldmægtig i justitsministeriet. Ingeborg er uddannet jurist.
    Lise Dahl Arvedsen

    Lise Dahl Arvedsen
    Ph.d., partner hos Augmenti og ekstern lektor på CBS

    Lise forsker i virtuel og hybridledelse. Hun er partner hos Augmenti, et forskningsbaseret konsulenthus med fokus på både strategi og rådgivning af virksomheder, teams og ledere om det virtuelle og hybride samarbejde. Derudover er hun ekstern lektor på CBS, hvor hun blandt andet underviser i forandringsledelse og den digitale organisation. Lise er også medlem af bestyrelsen i EMCC.
     
    Mette Aagaard

    Mette Aagaard
    Medledelsesrådgiver og partner, Agora

    Mette Aagaard er den førende ekspert på medledelse i Danmark. Hun har stor erfaring med hvordan man driver organisations forandringer, og har blandt andet været udviklingschef i Slagelse Kommune. I dag rådgiver og underviser hun virksomheder og organisationer i, hvordan man skaber og indfører fremtidens medledende organisation.

    Adrian Lloyd Hughes

    Adrian Lloyd Hughes
    Journalist, moderator, radiovært

    Adrian er mest kendt som vært på en lang række programmer bl.a.  ungdomsprogrammet P4 i P1 kunstquizzen og smagsdommerne og tematirsdag. Adrian er uddannet journalist.

    Thea Marie Dam

    Thea Marie Dam
    Centerchef, Bygningsstyrelsen

    Thea er centerchef i Bygningsstyrelsens Center for Udlejning med ansvar for bl.a. kunderådgivning ved nye eller ændrede lokalebehov. Hun er uddannet cand.polit. og har desuden en master i strategisk byplanlægning.
     
    Mette Østergaard

    Mette Østergaard
    Chefredaktør på Berlingske

    Mette blev chefredaktør på Berlingske i 2017. Hun har tidligere været politisk reporter på TV 2, redaktionssekretær og onlinemedarbejder på Dagbladet Børsen og journalist på Jyllands-Postens politiske redaktion. I 2008 skiftede hun til Politiken, hvor hun blev redaktionschef og politisk redaktør, senere chefredaktør og kanalchef på TV 2 News. Mette er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. 

    Claes Nilas

    Claes Nilas
    Direktør i Hjemrejsestyrelsen

    Claes er ekstern lektor ved Københavns Universitet inden for retspleje, udlændingeret og integrationsret. Han har tidligere været direktør for Udlændingestyrelsen, vicedirektør i Styrelsen for International Rekruttering og Integration og departementschef i tre forskellige ministerier fra 2004 til 2015. Claes har udgivet bøgerne ’Migrationsjura’ (2021) og ’Integrationsret’ (2022, sammen med Silvia Adamo) på Djøf Forlag. Han er uddannet jurist fra Københavns Universitet. 

    Pris og praktisk info

    • Pris
    • Prisen vil stige fra d. 25/04-24 og blive 200 kr. dyrere
    • Medlemmer
      4.500 kr. (ekskl. moms)
    • Medlem af Danske Advokater/Danske Virksomhedsjurister
      4.500 kr. (ekskl. moms)
    • Ikke-medlemmer
      5.500 kr. (ekskl. moms)
    • referencenr.
    • 35579
    • Frist
    • Tilmeldingsfrist
      9. februar 2022 kl. 13:00
    • Yderligere info, kontakt
    • Karin Rasmussen

      Karin Rasmussen
      Kursuskoordinator
      kir@djoef.dk
      33 95 98 33

    • Behandling af personoplysninger
    • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

    Se alle