Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Arrangement

Veje og tilgrænsende rettigheder

Horten
Veje og tilgrænsende rettigheder
Horten logo
Kurset er afholdt

Sted: Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup | Dato: 03/10 2018 | Tidspunkt: 09.00 - 12.00


I samarbejde med LIFA stiller vi skarpt på tre områder, hvor administrationen af offentlige veje og private fællesveje kan give juridiske udfordringer.


Du bliver opdateret på seneste praksis og får konkrete redskaber, som du kan anvende i det daglige arbejde. Vi tager udgangspunkt i en praktisk vinkel og prøver at identificere de typiske udfordringer.

De tre hovedområder er:

Vejmyndighedens flerdobbelte rolle
Vi ser på kommunernes rolle som vejmyndighed og de regler, som kommunerne er underlagt ved administration af offentlige veje og private fællesveje. Kommunen ejer de kommunale veje og har i den henseende ejerrettigheder. Kommunen er vejmyndighed for både offentlige (kommunale) veje og private fællesveje. Endelig har kommunen myndighedsopgaver på en lang række tilgrænsende felter, f.eks. som plan- og byggemyndighed over for vejens naboer og som tilsynsmyndighed i forhold til forsyningsanlæg, der placeres i vejene. De mange kasketter skal håndteres rigtigt, og vi sætter derfor bl.a. fokus på de forvaltningsretlige regler og principper.

Private fællesveje – vejens naboer og kommunens rolle
Administrationen af private fællesveje kan særligt give anledning til udfordringer i forhold til, hvilke rettigheder og pligter naboerne til vejen har. Hvor går grænsen f.eks. for kommunens rolle og kompetence i forhold til den private fællesvejs naboer? Vi kommer nærmere ind på vejrettens betydning for kommunens administration af vejen, samt hvem der har vejret.

Vejens fleksible anvendelse
Der er en række muligheder for at anvende veje til andet end færdsel. Der er efterspørgsel efter fleksible byrum, herunder vejarealer, der også kan fungere som opholds- og legearealer, eller vejarealer, der udnyttes til klimasikring, f.eks. som skybrudsveje. Navnlig i større byer er der også efterspørgsel på udeserveringsarealer eller mulighed for anden kommerciel anvendelse af vejarealer. Vi ser på muligheder og udfordringer i den slags situationer.

Målgruppe
Ansatte i kommuner og andre, der arbejder med veje i det daglige.

Pris
Arrangementet er gratis.

 

[button title="Tilmeld dig her" link="http://horten.dk/Arrangementer/Veje-og-tilgraensende-rettigheder" target="_blank" color="#7b2343" font_color="#fff"]

 


Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted