Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Arrangement

Veje og klima (Gratis)

Horten
Veje og klima (Gratis)
Horten logo
Kurset er afholdt

Sted: Odense | Dato: 09/09-2019 | Tidspunkt: 09.30- 13.00 


Bliv klogere på de typiske udfordringer, der er forbundet med administrationen af veje og klimaløsninger.


Der er for tiden stort fokus på de særlige regler, der gælder ved administration af veje. Det gælder både private fællesveje, hvor der kan være en række forskellige interesser og kompetencer involveret som f.eks. forholdet mellem kommunen og grundejerne. Men det gør sig også gældende i forhold til offentlige veje, hvor særligt vejlovens bestemmelser om særråden kan give anledning til udfordringer. Desuden er der ligeledes stort fokus på etablering af forskellige klimaløsninger.

Med udgangspunkt i eksempler fra praksis fokuserer vi på de typiske udfordringer i forbindelse med administrationen af veje og klimaløsninger.

Program
Særlig råden over vejarealer v/partner Anne Sophie K. Vilsbøll, Horten
Adgang til særlig råden over vejarealer er interessant for mange borgere og virksomheder. Fx med henblik på udeservering, udstilling af varer, reklame og anden skiltning, containere, arbejdsskure, elskabe mm. Vi ser nærmere på reglerne i vejlovens § 80 og den seneste praksis. Hvornår er der fx tale om et forretningsmæssigt formål, så kommunen kan kræve betaling ved en tilladelse til særlig råden? Og hvad må betragtes som kommunes direkte og indirekte omkostninger ved opgørelsen af et betalingskrav?

Løbehjul v/kontorchef Jacob Juhl Harberg, Odense Kommune
Det er i øjeblikket meget omdiskuteret, hvordan nye transportformer skal reguleres og indpasses i vejbilledet, herunder især elløbehjul. Odense kommune giver et indblik i deres erfaringer og gør status på deres arbejde indtil videre.

Klimaløsninger v/partner Henriette Soja, Horten
Ved etablering af klimaløsninger i, under eller ved veje opstår der ofte diskussioner mellem den kommunale vejmyndighed og kommunens forsyningsselskab omkring kompetencer, rettigheder og pligter i forhold til vejen og dens udstyr og det forbundne spildevandsanlæg. Vi giver dig et overblik over regler, muligheder og barrierer.

Private fællesveje og kommunalfuldmagt v/partner Poul Hvilsted og advokatfuldmægtig Andrea Hilt Nissen, Horten
Private fællesveje udgør et rollespil mellem kommunerne og de private grundejere og deres tilfældige sammenslutninger. Den kommunale rolle er ikke altid nem at administrere i forhold til forventninger og hensyn. Vi stiller skarpt på, hvilke regler der gælder for kommunalt engagement i vedligeholdelse og vintervedligeholdelse på private fællesveje, herunder om og hvordan kommunen kan indgå aftaler med grundejerne om generelle ordninger med bl.a. afsæt i nye udtalelser fra Vejdirektoratet og Ankestyrelsen, vejlovgivningen og reglerne om kommunalfuldmagten. Vi vil desuden bearbejde spørgsmål og ny praksis om vejret, betalingsafgørelser og fordelingsprincipper.


Målgruppe


Alle, der beskæftiger sig med veje i det daglige, herunder især medarbejdere i kommuner.


Pris


Gratis

 

[button title="Læs mere og tilmeld dig her" link="https://www.horten.dk/arrangementer/miljoebrunch-veje-og-ledninger" target="_blank" color="#7b2343" font_color="#fff"]
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk chefkonsulent med personaleledelse og faglig tyngde
HR-juridisk specialist til Forhandling og Vilkår – Center for HR og Uddannelse (genopslag)
3. års advokatfuldmægtig eller 1./2. års advokat inden for ansættelsesret
Udbudskonsulent
Annoncér dit stillingsopslag her
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted