Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Arrangement

Rådgiver- og ledelsesansvar ved ansvarlig kapital (Gratis)

Rådgiver- og ledelsesansvar ved ansvarlig kapital (Gratis)
Horten logo
Kurset er afholdt

Sted: Horten, Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup | Dato: 26/11- 2019 | Tidspunkt: 08.45 - 11.00 


Rådgiver- og ledelsesansvar ved ansvarlig kapital


 

Begrebet ansvarlig kapital afdækkes kun i begrænset omfang i den juridiske litteratur og retspraksis. Vi giver dig overblik over muligheder og udfordringer.
Ofte finansieres kapitalselskaber bl.a. ved hjælp af ansvarlig kapital. Det er desværre ikke usædvanligt at se, at etableringen af den ansvarlige kapital (og den senere indfrielse) sker på vilkår, som ikke lever op til reglerne. Det eksponerer långiveren for tilbagesøgningskrav (særligt hvis låntager er gået konkurs) og de involverede rådgivere for erstatningskrav.

Når selskaber finansieres med bl.a. ansvarlig kapital, er det afgørende, at vilkårene for indfrielsen af lånekapitalen er nøje gennemtænkt og beskrevet. Derudover er det afgørende, at de kommunikeres på en hensigtsmæssig og klar måde til låntagerselskabets kreditorer ved aflæggelsen af regnskab, idet indfrielsen af lånekapitalen ellers eksponerer både ledelse og rådgivere for erstatningskrav.

Da ansvarlig kapital behandles i begrænset omfang i den juridiske litteratur, og der kun findes få trykte domme på området, findes der mange myter om begrebet. Derfor ser vi på de udfordringer, som i sidste ende kan udmønte sig i et erstatningsansvar for et selskabs ledelse og rådgivere, hvis låntagerselskabet bliver nødlidende.

Du kan bl.a. høre om:

  • Etablering af ansvarlig kapital

  • Ansvarlig kapital og regnskabsaflæggelse

  • Ansvarlig kapital og sikkerhedsstillelse

  • Førtidig indfrielse og ledelsens pligter

  • Modregning i og med ansvarlig kapital

  • Rådgiver- og ledelsesansvar


 


Målgruppe


Revisorer og andre økonomiske rådgivere, erhvervsrådgivere og jurister i pengeinstitutter samt bestyrelsesmedlemmer, direktører og økonomichefer/controllere.

 

[button title="Læs mere og tilmeld dig her" link="https://horten.nemtilmeld.dk/476/" target="_blank" color="#7b2343" font_color="#fff"]
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted