Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Arrangement

Mellemkommunal refusion

Horten
210
Mellemkommunal refusion
Horten logo
Kurset er afholdt

Sted: Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup | Dato: 23/04 2018 | Tidspunkt: 13.00 - 16.00Få indblik i udfordringerne forbundet med sager om mellemkommunal refusion.


Når en socialt udgiftskrævende borger flytter fra én kommune til en anden, kan der opstå tvivl i forhold til, hvilken kommune der skal betale udgifterne for borgeren. Svaret kan være millioner værd, og på grund af tvivl om fortolkning af lovgivningen ender sagerne jævnligt i retten.

Reglerne om mellemkommunal refusion findes i den sociale retssikkerhedslov §§ 9-9c. Nogle regler er objektive, hvorimod andre er mere skønsmæssigt formulerede (medvirkensreglerne). Medvirkensreglerne tilsigter at balancere hensynet til på den ene side opholdskommunekriteriet, og på den anden side et ønske om at sikre kommuner mod andre kommuners eksport af sociale klienter. Derudover sigter disse regler også mod beskyttelse af kommuner, der huser institutioner for personer med behov for social støtte.

Horten har lang erfaring med retssager om mellemkommunal refusion, og aktuelt repræsenterer vi en kommune i en principiel sag om lovens medvirkensbegreb i Højesteret. Sagen er berammet til hovedforhandling i august 2017, og erfaringerne fra denne sag vil derfor indgå i seminaret.


Målgruppe


Medarbejdere i kommuners social- og økonomiforvaltninger.

[button title="Tilmeld dig her" link="https://horten.nemtilmeld.dk/195/" target="_blank" color="#7b2343" font_color="#fff"]

 


Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted