Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Arrangement

Guldborgsund­modellen – et proaktivt planretligt instrument

Guldborgsund­modellen – et proaktivt planretligt instrument
Horten logo
Kurset er afholdt

Sted: Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup | Dato: 17/08 2018 | Tidspunkt: 08.30 - 12.00


I samarbejde med Christian Refstrup, centerchef i Guldborgsund Kommune, gennemgår vi Guldborgsund Kommunes erfaringer med at løse bandeproblematikken i relation til samlingsstedsloven.


Bandepakke 3 havde med bl.a. samlingsstedsloven til formål at udstyre kommunerne med redskaber til at skride ind over for tilholdssteder, samlingssteder og deciderede klubhuse for bander og andre uønskede grupper.

Erfaringerne fra de kommuner, hvor rockere og bander har banket på døren, viser, at bandepakken ikke giver kommunerne de nødvendige redskaber til at gribe hurtigt ind. Bandepakkens instrumenter er først anvendelige, når tilholdsstedet er etableret og skaderne er indtrådt, og utrygheden har skabt store problemer i lokalområdet og de modtagelige er rekrutteret. Byrådet leder efter redskaber til at genetablere ordnede forhold, men er fanget i uoverstigelige problemer med at bevise, at indgreb lovligt kan besluttes og håndhæves.

Guldborgsund Kommune har derfor sammen med Horten gennemført en analyse af retsområdet for at afklare, om der inden for den eksisterende planretlige lovgivning kan dannes et instrument, der er proaktivt og kan forhindre uønskede aktiviteter i et givet område, herunder anvendelsen af f.eks. beboelsesbygninger til klubhusformål.

Analysens resultat har været positivt og har resulteret i en model, der vil kunne anvendes direkte i kommunerne. Modellen forventes at kræve få ressourcer – og der forventes ikke nogen politisk betænkelighed eller folkelig modstand. Derimod giver modellen svaret på spørgsmålet om, hvordan en kommune kan forsvare sine borgere og lokalsamfundet mod uønskede tilstande, som har været efterspurgt i årevis.

Formålet med arrangementet er at etablere et forum af interesserede kommuner, der vil samarbejde om den endelige udformning af én eller flere tilpassede versioner af grundmodellen med henblik på en koordineret gennemførelse, eventuelt med en sideløbende afklaring af behov og muligheder for en specifik lovgivningsmæssig forankring.

Målgruppe
Kommunaldirektører og chefer for planforvaltningen i kommuner samt andre interessenter.

Forplejning
Der serveres morgenmad og frokost til arrangementet.

Pris
Arrangementet er gratis.

 

[button title="Tilmeld dig her" link="http://horten.dk/Arrangementer/Guldborgsundmodellen-et-proaktivt-planretligt-instrument" target="_blank" color="#7b2343" font_color="#fff"]

 


Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
HR-juridisk specialist til Forhandling og Vilkår – Center for HR og Uddannelse
3. års advokatfuldmægtig eller 1. års advokat inden for M&A og selskabsret
Advokatfuldmægtig inden for insolvens
Erfaren personalejuridisk konsulent til Odder Kommune
Annoncér dit stillingsopslag her
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted